Книжата на Robinhood и Counbase отчетоха най-ниската си стойност след листването си на борсата, пише CNN Business.

“Кърватата баня“, както определя изданието разпродажбите на пазара на криптовалути, е основната причина за този срив.

От началото на 2022 г. книжата на Robinhood поевтиняват с 25%, а цената им днес е с 85% под историческия максимум.

При Coinbase пък се отчита понижение с 25% от началото на настоящата година, както и 55% от върха по позицията.

Биткойнът също губи 25% от стойността си от началото на 2022 г., както и близо 50 на сто от рекордната си цена, постигната през ноември 2021 г.

Това определено се отразява зле както на компании, като Robinhood и Coinbase, така и на други, позволяващи на инвеститорите да търгуват биткойн, етер и още криптовалути.

Българинът Влад Тенев може да спечели милиарди долариBusiness Insider информира, че ако акциите поскъпнат до 300 долара, Тенев може да получи бонуси за около 10.8 млрд.

Coinbase е платформа за търговия на криптовалути, докато Robinhood генерира около 20% от приходите си именно от търговия с дигитални валути през последното тримесечие спрямо 41 на сто три месеца по-рано.

Акциите на компаниите, притежаващи големи количества биткойни, също поевтиняха вчера. Това се отнася както за Tesla на Илон Мъск, така и за MicroStrategy на Майкъл Сейлър и Block на Джак Дорси, която доскоро се казваше Square.

След понижението от последните дни на акциите на Robinhood съоснователят на компанията Влад Тенев, който има български корени, вече не е милиардер, посочиха преди дни от Forbes.