Има толкова много въпроси и толкова много неразгадани мистерии.

За щастие, имаме интернет под ръка, така че можем да получим отговор на почти всеки въпрос.

Интересното е, че някои въпроси занимават умовете на милиони хора и те се обръщат с тях към Google толкова често, че е налице огромен списък с най-често задаваните въпроси.

Bright Side събра отговорите на осем от тях:

Защо котките обичат мивки?

Нашите четирикраки приятели избират това на пръв поглед неприятно място по различни причини. Може да искат да се охладят, да се чувстват в безопасност на по-малко пространство или пък просто да са жадни.

Защо небето е синьо?

Няма нищо общо с отражението на океана. Всъщност, синята светлина се разпространява по-лесно от другите цветове, тъй като нейните вълни са по-къси. Когато бялата светлина блести през атмосферата, въздушните молекули причиняват разсейване на синята светлина.

16 любопитни неща, за които вероятно не сте питали GoogleЗа някои дори не смятахме, че съществуват

Защо котките мъркат?

Мъркането е начин за комуникация, особено между котенце и майка му. Интересното е, че мъркащата котка невинаги е щастлива. Тези звуци могат да бъдат предизвикани и от страх, нервност и стрес. Мъркането също така е начин за привличане внимание.

Защо трябва да ви наемем?

Очевидно този въпрос по време на интервю за работа хваща много хора неподготвени. Няма универсален отговор, но е по-добре да избягвате споменаването на някои неща. Не се хвалете твърде много, а вместо това се опитайте да намерите постижение, което ви отличава от останалите.

Препоръчително е да се съсредоточите върху творческото си мислене и ползите, които можете да донесете на компанията.

Защо има високосна година?

29 февруари е високосен ден, който се появява в нашите календари веднъж на четири години. През този период се натрупват часове, които, в крайна сметка, образуват пълен ден. Добавя се 29 февруари, за да се гарантира, че истинската астрономическа година е последователна и загубеното време се възстановява.

Защо котките се страхуват от краставиците?

Въпреки че никой не знае защо, съществуват някои обяснения на този феномен. На първо място, котките вероятно се стряскат поради необичайната миризма на зеленчука (освен ако не са свикнали да го виждат). Второ, краставиците може да им изглеждат като змии. И накрая, котките, всъщност, не се страхуват от краставици. Те ги намират за заплашителни, само ако са поставени тайно зад гърба им.

Защо пожарните коли са червени?

В миналото автомобилите обикновено бяха черни, а пожарните са червени, за да се открояват. В резултат на това всеки може лесно да ги идентифицира и да им направи път. Съществува обаче и друг потенциален отговор. Смята се, че доброволците, работили в пожарните, избират най-евтината боя, която е червената.

Защо кучетата ядат трева?

Толкова обичайно е кучетата да ядат трева, че е измислен термин за това явление - пика. Случва се поради различни причини. Те "пасат" за подобряване на храносмилането си, справяне с паразити или набавяне на липсващи витамини. Освен това може да са генетично предразположени да ядат трева, тъй като кучетата са всеядни.