Състоянието на съоснователя на Facebook Марк Закърбърг намаля с близо 30 млрд. долара след рекордния спад в цената на акциите на Meta вчера.

Богатството на Закърбърг в момента възлиза на 84.3 млрд. долара, според Forbes, а той за първи път от лятото на 2015 г. не е сред 10-те най-богати хора в света.

Закърбърг притежава близо 13% от Meta, която наскоро се ребрандира, след като преди това беше Facebook.

Изгубените от Закърбърг 29.8 млрд. долара са втората най-голяма сума, губена някога за ден, като по този показател пред него е само Илон Мъск, който изгуби 35 млрд. долара през ноември, след като написа в Twitter, че обмисля да продаде 10% от дела си в Tesla. През миналата седмица състоянието на Мъск е намаляло с 25.8 млрд. долара, според Bloomberg.

Основателят на Binance е богат почти колкото Закърбърг и БъфетСъстоянието на основателя и главен изпълнителен директор на борсата за криптовалути Чангпенг Жао, по-известен като CZ, възлиза на 96 млрд. долара, според нова оценка от индекса на милиардерите на Bloomberg

Цената на акциите на Meta падна, след като компанията предупреди за по-слаб от очаквания ръст на приходите през следващото тримесечие и обяви, че направените наскоро от Apple промени във връзка с поверителността на данните на потребителите ще й струват 10 млрд. долара, пише CNBC.

Спадът от 26% в цената на акциите на Meta беше най-големият в историята й и изтри над 200 млрд. долара от пазарната капитализация на компанията, което също е рекорд.