Япония е на първо място по продължителност на живота сред всички страни на планетата.

Ако средната продължителност на живота в Швейцария е приблизително 83.4 години, то в Япония тя е 84.3 години.

Вагно е обаче не просто да живееш дълго, а и щастливо.

Bright Side разкрива някои тайни на японците за поддържане на младо и здраво тяло:

Колкото по-малко, толкова по-добре

Японците вярват, че по-малките порции водят до по-бавно хранене. Дайте приоритет на много малки чинии вместо на една голяма. Това може да ви помогне да не преяждате и като резултат да поддържате здравословно тегло.

Яжте, докато не се наситите на 80%

Не се препоръчва да се храните твърде бързо, тъй като са необходими приблизително 20 минути от момента, в който започнете да ядете, за да може мозъкът ви да изпрати сигнали за ситост. Японците знаят този факт и използват едно просто правило – яжте само докато не сте 80 процента сити или консумирайте само 8 от 10 части от вашата храна.

Няма нужда да изхвърляте останалата храна, просто я вземете със себе си или я приберете в хладилника.

Възгледите за живота на японски лекар, който доживя до 105 годиниЕдин от съветите на Шигеаки Хинохара е да не се пенсионираме, ако не ни се налага

Една чаена лъжичка растително масло и 0.9 грама сол

Нагано е един от най-здравословните региони в Япония. Продължителността на живота там е приблизително 80-87 години. Проучване установява, че жителите на Нагано консумират средно 15.1 грама сол на ден, като това количество има лош ефект върху здравето. Вместо това се препоръчва да се намали консумацията на сол до 0.9 грама и само една чаена лъжичка растително масло.

Ходене пред упражнения

Добре известно е, че японците са активни през целия си живот. Един от любимите им спортове е ходенето. Те могат да си общуват по време на разходката, така че това е комбинация от движение и удоволствие: „Ходиш, говориш, правиш упражнения и това помага за изграждането на чувство за общност“.

Тофу

Тофу също е отличителна черта на японската диета. Това не е просто веган продукт, но поддържа кожата еластична, така че да изглеждате по-млади. Освен това тофу намалява риска от сърдечни заболявания и рак и помага за поддържане на здравословно тегло (ако не прекаляваме с друг вид храна).

Парна баня и сауна

Ритуалът на парната баня е не само релаксиращ, но и полезен за нашето здраве, особено ако използвате етерични масла, които помагат на кожата. Внимавайте да не прекалите, за да не прегреете. Най-добрият индикатор за перфектната температура в сауната е вашето собствено тяло. На първо място, трябва да ви е приятно.