Германският автомобилен производител Volkswagen преговаря с китайския технологичен гигант Huawei за придобиване на устройство за автономно шофиране, оценявано на милиарди евро.

Това съобщи в четвъртък немското месечно бизнес списание Manager Magazin, цитирано от БНР.

Автомобилните производители и технологичните компании инвестират милиарди долари в автономно шофиране, стремейки се да придобият ранна преднина в това, което мнозина смятат за бъдещето на мобилността.

Volkswagen проучва възможностите за IPO на PorscheСпекулации за листването на борсата на Porsche, което може да бъде рекордно, се появиха преди време, но за това все още не е взето решение заради сложната акционерна структура

Главният изпълнителен директор на "Фолксваген" Херберт Дис посочи в сряда, че очаква автомобилната индустрия да види широко разпространено автономно шофиране в рамките на следващите 25 години и че компанията преследва нови партньорства, за да увеличи своята софтуерна независимост.

Лидерите на автомобилната групата водят от месеци преговори за сделката с Huawei, която включва и технологични системи, с които Volkswagen все още не разполага, съобщава Manager Magazin, позовавайки се на вътрешни източници.

На този етап говорител на Volkswagen отказва коментар.