Ресторант, който посреща клиентите си на 556 метра над морското равнище в най-високия небостъргач в Китай, беше обявен от Световните рекорди на Гинес за най-високото заведение за хранене в света, разположено в сграда.

Ресторантът Heavenly Jin е разположен на 120-ия етаж на Shanghai Tower - най-високата сграда в Китай и третата по височина в света.

Заведението взе титлата от Atmosphere, който се намира на 441 метра височина в дубайския небостъргач Бурж Халифа.

Heavenly Jin е част от J Hotel Shanghai Tower, който неофициално се счита и за най-високия хотел в света.

Височината на хотела обаче не е призната от Световните рекорди на Гинес, тъй като организацията изисква хотелите, подали заявления за рекорди за височина, да заемат цяла сграда, а J Hotel заема само най-горните етажи на кулата в Шанхай.

Heavenly Jin е с капацитет за 256 клиенти и предлага европейска, японска и изискана китайска кухня. Гостите могат да се насладят на 30-метров стенопис, изобразяващ сцена от древния Път на коприната, и да вечерят под кристални светлини, подобни на ленти.

Световната титла за ресторанта на най-голяма надморска височина все още се държи от Чакалтая, разположен в едноименния ски курорт в Боливия. Той се намира на 5430 метра надморска височина.