Мъж е обявен за новия „крал“ на малък британски остров, след като преборва близо 200 кандидати, за да получи необичайната позиция.

33-годишният Арън Сандерсън е последният монарх на малкия остров Пиел, разположен край бреговете на Камбрий.

Съветът на Бароу, който управлява острова, стартира кампания за намиране на служител за британския остров в края на декември. Сандерсън е сред 190-те кандидатствали, съобщава The Independent

Като крал, той ще управлява трите къщи на острова, руините на замъка от 14 век и най-важното - 300-годишната му кръчма Ship Inn.

Според традицията, която датира от 1800-те години, ролята на монарха не е особено бляскава – сред задълженията му са „поддръжка на Ship Inn, поддръжка на околността и управление на къмпинг“.

Според местните власти неговата роля е „до голяма степен за запазване на красотата на острова и естественото местообитание“. А многото недостатъци на островния живот означават, че това „не е мечтата, която хората си представят, че е“.

Европейските кралски особи, които всъщност работятБританската монархия не е първата в Европа, която се сблъсква с въпроси около личните кариери на височайшите кралски особи

Според Сандерсън, цитиран от BBC, новата му работа е „невероятен риск и прекрасна възможност”. Той ще се премести на острова заедно с партньорката си Анита Палфи.

Мъжът, който в момента е електротехник на подводница, вече е запознат с остров Пиел, като го е посещавал многократно като дете.

Традиционната церемония по коронясването се изразява в това новият монарх, седнал на древен стол, с шлем и държащ меч, да бъде залят с алкохол.