Прокуратурата призова за разпит премиера Кирил Петков, вицепремиера Асен Василев, както и министъра на вътрешните работи Бойко Рашков, съобщи Нова телевизия.

Причината – обиските в домовете на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, пиара му Севделина Арнаудова, както и в този на бившия финансов министър Владислав Горанов.

Все още няма информация кога ще бъдат проведени разпитите, но е ясно, че това няма да се случи в днешния ден.

По-рано през деня Софийската градска прокуратура съобщи, че е възложила случая с Борисов, Горанов и Арнаудова на следователи в следствения отдел към прокуратурата, които да "валидират извършените до момента от некомпетентен орган процесуални действия".

Готвят се промени, за да работи безпроблемно европрокуратурата у насЗаконодателните промени ще включват Европрокуратурата да има своя собствена администрация, свой собствен персонал, включително зачислени разследващи полицаи и следователи, които да могат най- оперативно и независимо да провеждат всички необходими разследвания в страната

Ако в хода на разследването се съберат достатъчно обвинителни доказателства за виновността в извършване на престъпление от определен човек или няколко души, прокуратурата ще повдигне обвинение в съответствие с тези доказателства.

За целта прокурорите ще извършат повторно разпити и ще огледат събраните доказателства при претърсванията.

Всички разпитани от разследващи полицаи по делото срещу Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севделина Арнаудова, ще бъдат разпитани и от следовател. Във връзка с твърденията на разследвания за 19 престъпления Васил Божков, че е бил изнудван от Борисов, Горанов и Арнаудова, на разпит ще бъдат призовани и служители в негово дружество.

От съобщението на държавното обвинение, цитирано от БНР, не става ясно дали показания ще дава и намиращият се в Дубай от две години Васил Божков заради твърденията му за изнудване, в резултат на които Борисов, Горанов и Арнаудова бяха арестувани за 24 часа миналата седмица.