Най-ниските температури през април у нас ще са между минус 2 и 3 градуса, а най-високите - между 25 и 30 градуса.

Това сочи дългосрочната прогноза на синоптиците.

През април 2022 се очаква средната месечна температура да бъде около и над нормата. Месечната сума на валежите средно за страната пък ще бъде около и под нормата.

Април ще започне с топло, ветровито и обачно време, като в Западна България са възможни и валежи. Очакват се и първите гръмотевични бури за годината.

Подземни градове защитaват човечеството Те са проектирани, за да ни предпазят от „трудностите, които носи нашето бъдеще“

Към средата на първото десетдневие на месеца температурите ще се понижат, ще бъде облачно, с валежи от дъжд в западната половина на страната, а в планините от сняг.

Валежите ще спират в периода 6-8 април, когато и температурите ще скочат. В края на десетдневието обаче вероятността за валежи отново ще се повиши.

В началото на второто десетдневие ще преобладава слънчево време. Температурите ще се повишат и се очаква да бъдат по-високи от обичайните. През втората половина от десетдневието се очакват валежи, ще има и гръмотевични бури. Температурите ще паднат, но ще останат над нормата за периода.

През третото десетдневие времето ще бъде топло, като валежи се очакват през втората половина, както и понижение на температурите.