Искате ли да се носите в Карибско море, докато с едната си ръка държите тортила, препълнена с пикантно къри пиле, а в другата стискате пенест селцер от местната St. John Brewers?

Тогава се отправете към Сейнт Джон и Британските Вирджински острови, където този плаващ ресторант далеч не е мираж

Lime Out, до който се стига само с лодка, отбеляза три години сервиране на плаващи ястия и напитки.

Закотвен близо до източния край на Сейнт Джон, в залива Хансън, тази яркозелена барака за тако, построена върху понтонни лодки, е създадена от приятелите от детинство Ричард Барановски, Дейн Тар и Дилън Бъхалтър.

Барановски, който е собственик на местния ресторант Lime Inn, привлича опитния готвач Амаро Ривера, който създава обедно меню, съчетаващо карибски вкусове и съставки с най-добрата стрийт фууд храна: тако.

Туристите трябва да наемат моторна лодка или каяк, за да стигнат до Lime Out. Преплуването на 30-те метра от брега до ресторанта е забранено по очевидни причини. Все пак ще се наложи да влезете във водата, за да изминете разстоянието от лодката до ресторанта, преди да хапнете, предупреждава T+L

Lime Out е обедно парти, но това не пречи да опитате невероятните авторски коктейли, като The Danger - тайландска текила, сок от прясна диня, пресен сок от лайм и сироп от ананас, или Harbour Cooler, съставен от джин, домашно приготвена сода от краставица и лайм и пресен сок от лайм.

Цените на такосите варират от 8 до 12 долара, като включват вегански вариант с черен боб, опушен с червен пипер, киноа, маринован лук, гуакамоле, халапеньо, нарязани репички и местни органични зелени микрорастения, както и много свежи рибни специалитети, като популярното тако Махи севиче - с розов грейпфрут и портокалови сегменти, червен лук, кориандър, халапеньо, дресинг от чили, чесън и маракуя, репички и салата от чипотле.

След като поръчате, храната ще бъде донесена от баржата до вашата плаваща кабина, при това суха.

Докато ядете, оставете океана да бъде вашата салфетка и не забравяйте да се насладите на слънцето, преди да си тръгнете със сувенирна тениска и коктейлна чаша за многократна употреба в ръка.

Десет от най-интригуващите дестинации за 2022 г.От тихи райски острови и отдалечени джунгли, гъмжащи от редки екологични чудеса, до древни градове - вижте най-интересните дестинации за настоящата година