След като отвори за резервации миналото лято и се превърна в първата компания за космически туризъм, която приема криптовалути, Space Perspective разкри проектите за своята пътническа капсула, наречена космически кораб Нептун.

Тя ще се издигне до ръба на космоса благодарение на огромен балон.

С почти 360-градусова панорамна гледка, Space Lounge на капсулата изглежда по-малко като космически кораб и повече като луксозен имот под наем от Airbnb, посочва Forbes.

Цялото пространство е проектирано с идея за комфорт - с накланящи се седалки, възможности за сервиране на храна и напитки, LED осветление за подобряване на гледката към земята и тъмнината на космоса, както и телескоп и интерактивни екрани, които да информират пътниците за напредъка на полета.

Space Perspective обяви още, че предприемачът в сферата на гостоприемството и развлеченията Дейвид Грутман (известен със своите ресторанти и нощни клубове в района на Маями) се присъединява към компанията като консултант относно цялостното преживяване - от пристигането в космическия център Kennedy на НАСА във Флорида през полета до моментите след кацането.

„Space Perspective поставя стандарта в космическия туризъм“, казва Джейн Пойнтър, основател и съизпълнителен директор на компанията.

„Приветливият комфорт и спокойствие на вълнуващото изживяване в Space Lounge предлагат на пътниците възможността да правят феноменални снимки, да се образоват чрез нашето интерактивно съдържание и просто да се насладят на 360 градуса изгледи“, добавя той.

Space Perspective има за цел да се превърне в първата и потенциално единствена въглеродно неутрална космическа компания с нулеви емисии в обозримо бъдеще.

Как космическите полети влияят на мозъка?Космическият полет има потенциал да блокира и формата, и функциите на мозъка

Търговските полети, издигащи се до 20 мили/30 км над Земята, ще стартират в края на 2024 г., като до момента са продадени 600 билета.

Първата година е напълно разпродадена, като Space Perspective в момента приема резервации за 2025 г. Билетите са на цена от 125 000 долара на човек, а резервациите се правят с възстановяващ се депозит, започващ от 1 000 долара.