Прогонена дива мечка се завърна в италианския ски курорт в Рокарасо, за да се храни с любимите си лакомства от местна пекарна, съобщава Daily Mirror, цитиран от БГНЕС.

Дивата мечка се появява за първи път в курорта през декември.

Тогава хищникът е уловен и преместен в заграждение в друг район, но скоро е пуснат в дивата природа. Няколко дни по-късно косматият почитател на сладкиши пак се връща в Рокарасо.

Вторият път се опитват да изгонят мечката през март, като повторят декемврийската процедура с разселването. Звярът обаче удивява всички с упоритостта си: повече от две седмици мечката пътува до любимия си ски курорт през паркове и гори, хранейки се с мравки по пътя си.

Мъж завари мече да хапва KFC в дома муВсичко започва, когато Джон Холдън се прибира вкъщи и намира мечка, която седи пред отворената врата на къщата му

За 18 дни тя изминава над 150 километра и сега отново краде изхвърлените лакомства от пекарната.

Експертите по дивата природа и представители на италианското министерство на околната среда ще се срещнат, за да обсъдят какво ще правят с палавия хищник. Една от предложените мерки ще бъде поставянето на специални кофи за боклук, които животните не могат да отварят.

Според представители на националния парк Майела, разположен близо до Рокарасо, мечката принадлежи към рядък апенински подвид. В света са останали не повече от 50-60 апенински кафяви мечки.