Най-добре е да пристигнете навреме за резервацията си във Frevo, в нюйоркския Гринуич Вилидж, тъй като има вероятност да минете поне няколко пъти покрай него, преди да откриете входа му.

Защото този единствен по рода си ресторант се крие зад хитра маскировка – входът към него e разположен зад картина в дискретна художествена галерия.

За да получите достъп, трябва да пристъпите зад едно от истинските произведения на изкуството, разказва Daily Mail.

Художествената галерия предлага на посетителите редуващи се самостоятелни изложби от утвърдени и изгряващи художници, като Хари Търнър от Бруклин и френския абстрактен художник Тома-Л.

Зад картината се крие слабо осветено пространство за места за 14 души, заедно с безупречна кухня от неръждаема стомана, където бригада от изключително талантливи готвачи, водена от бразилеца Франко Сампоня, създава авангардно дегустационно меню от най-висок клас.

Повечето посетители треперят от вълнение и така трябва да бъдат, защото Frevo със сигурност е едно от най-избраните места за вечеря в Манхатън.

Съставките - от хайвер от есетра през агнешко от Колорадо и калкан до диви ягоди, са включени в серия от възхитителни ястия – полет на фантазията за вкусовите рецептори. Виното идва на масата с любезното съдействие на френски сомелиер.

Половината от най-скъпите ресторанти със звезда Мишлен са в една държаваТук цената на меню може да достигне над 1000 евро

„Скритата врата си играе с очакванията на гостите, като изживяването започва още преди първата хапка и се създава настроение за изисканата вечеря", посочват от ресторанта.

Това е художествено изкуство отвън, кулинарно изкуство отвътре.