Часове наред всеки ден професионалните готвачи са заобиколени от храна, мислят за храна и приготвят храна.

Това обаче не означава, че обичат всяка храна.

Вижте какво споделят няколко главни готвача и автори на готварски книги за съставките и храните, които просто не искат да ядат:

Масло от трюфел

Трюфеловото масло беше любимото на готвачите и ресторантите от висок клас преди две десетилетия, но бавно изчезна от кулинарната сцена, като някои готвачи отказват да го използват днес. Те описват добавянето на масло от трюфели към ястие като изсипване на кетчуп върху пържола.

Кокосово мляко

Кокосовото мляко се добавя към много супи, кърита и яхнии за лека кремообразност и деликатна сладост при пикантни ястия. Но има готвачи, които за нищо на света не биха готвили с него именно заради сладостта и силния мирис.

Чушки

Чушките имат превъзходен вкус, който прикрива тънкостите на другите съставки. Много готвачи са склонни да ги добавят като "евтин вкус" към всичко - от яйца, сандвичи, пици до пържени картофи, печени зеленчуци и такос. Но в Италия харесват мощния вкус на чушките и ги използват само като акцент на ястията.

Овесена каша

Овесените ядки са превъзходна храна и много полезна, но не и в каша. Много готвачи споделят, че мразят вкуса й, но за сметка на това ги влагат в бисквити и сладкиши заради текстурата.

Патладжан

Може и да не ви се вярва, но има готвачи, които споделят, че не обичат да готвят с патладжан, защото е труден за приготвяне. Заради текстурата си той поема много мазнина и е доста деликатен заради точното време, което му е необходимо.

Карфиол

Спазващите кето диети може да проронят сълза, когато чуят, че някой не харесва любимия им карфиол, но има знаменити готвачи, които просто отказват да го ядат и смятат, че е безвкусен.