Търговската платформа Robinhood придобива базираната в Великобритания фирма за крипто активи Ziglu, съобщава електронното издание Cointelegraph.

Сделката е част от усилията на американската компания за разширяване на глобалната ѝ експанзия.

Robinhood обяви, че е подписала споразумение за придобиването на Ziglu, което предстои да бъде одобрено от регулаторите. Цената на сделката засега не е оповестена.

„Ако придобиването получи одобрението на регулаторите, в близко бъдеще нищо няма да се промени за настоящите клиенти на Ziglu. В дългосрочен план ще интегрираме Ziglu в Robinhood, ще пренесем марката Robinhood в чужбина и ще работим за разширяване на операциите извън Обединеното кралство в Европа“, се посочва в изявлението на Robinhood.

Придобиването има за цел да помогне на Robinhood да ускори своята международна експанзия да навлезе на пазарите във Великобритания и Европа. Американската компания поднови усилията си за разширяване на глобалното си присъствие, след като през 2020 г. тези планове бяха временно изоставени, припомня Cointelegraph.

Централизираните крипто борси вече държат рекорден дял от търговиятаНетният пазарен дял на криптоборсите в общите трансакции достига 96% през февруари 2022 г.

Ziglu е основана от бившия технологичен ръководител на Barclays и съосновател на Starling bank Марк Хипърсън през 2020 г. Фирмата предоставя дигитална платформа, която позволява на клиентите да купуват и продават 11 криптовалути, включително биткойни и етери. Потребителите на Ziglu плащат за услуги с помощта на дебитна карта и получават различни награди и бонуси.

Robinhood е сред водещите онлайн брокерски компании и е известна с това, че предлага платформа за инвестиции и търговия с ценни книжа в Съединените щати без комисиона. От 2018 година приложението дава възможност и за търговия с криптовалути.