Геймингът е динамичен и продължителен игрови процес, който изисква максимално удобство и комфорт както на работния плот, така и на мястото за сядане на играча. При неудобните геймърски бюра не можете дълго време да играете, тъй като започва да ви боли гърбът, кръстът, вратът и т.н. Ето защо е важно да се знаят особеностите на подходящата маса и какво трябва да притежава тя за максимално удобство по време на игри, според онлайн магазин Ardes.bg.

Какви екстри трябва да имат добрите геймърски бюра

Продължителният гейминг изисква осигуряване на удобство и комфорт, а съвременните геймърски бюра са онази мебел, която трябва да го предостави. Много е важно такава работна маса да притежава:

Максимална ергономичност за най-добра ефективност в играта – височината трябва да осигурява ъгъл на сгъване в лактите на 90 градуса, при работа с клавиатурата. Височината на стола да прави сгъвката в коляното отново на 90 градуса. Това е естественото състояние в седнало положение, което да не предизвиква излишно натоварване;
Възможност за прибиране и изваждане на клавиатурата – позволява освобождаване на пространство по време на почивка. Тоест, когато не я използвате, вие я прибирате и не заема допълнително място;
Моторизирано регулиране на височината – продължителното седнало положение омръзва и имате нужда да се изправите за известно време. В този случай съвременните геймърски бюра имат моторизиран механизъм за промяна във височината. Тоест, с натискане на едно копче се активира моторизирания механизъм, който вдига работния плот нагоре до определена височина, която можете да регулирате. Така имате възможност удобно да продължите своя gaming дори и в изправено положение;
Правилно организиране на кабелите – съвременното геймърско бюро има възможност за подходящо скриване на кабелите и нужните отвори за дискретно прокарване. Това ще ги направи максимално скрити и ще се виждат само отделните приспособления на работната повърхност.

Функционалността е изцяло насочена към предоставяне на гъвкавост за приспособяване на игровото пространство спрямо вашите нужди.

По какво се различават от обичайните офис решения

В много случаи геймърите използват два или повече монитора, което позволява максимално покриване на зрителното поле и потапяне във виртуалната среда. Това изисква по-голямо пространство на работния плот. Същевременно доста често върху съвременните геймърски бюра виждаме различни допълнителни аксесоари като слушалки, безжични зарядни устройства, смартфон, таблет, часовник, рутер, USB хъб и т.н. Това са дребни допълнения, също изискващи повече свободно пространство върху масата.

От друга страна, офис решенията са значително по-компактни и не толкова функционални, тъй като обикновено това е работно място с ограничено време за престой. В голяма част от случаите игровите сесии са от 12 или повече часа, което е по-уморително и изисква предвиждане на допълнителни екстри за комфорт. Геймърските бюра се изработват от по-масивно и дебело дърво или друг материал, позволяващ понасяне на по-голямата тежест върху него и понякога негативните емоции на играча.

На кое трябва да обърнете внимание преди покупка

Размерите на съвременните геймърски бюра са от съществена важност и те трябва да се съобразят спрямо предвиденото свободно място в стаята. Днес съществуват сгъваеми маси за компютър или по-малки решения за лаптоп. Налични са и ъглови модели, които са предпочитани при максимално ограничено пространство.

Много от съвременните игрови пространства са оборудвани и с RGB многоцветно осветление, което служи за допълнително предразполагане към активен гейминг и визуално персонализиране. За максимално ниски цени и достъпни оферти, пазарувайте от специализираните магазини.