Майката на един от най-известните професионални играчи на Fortnite подписа договор с една от водещите спортни организации, чрез който смята да развива собствената си кариера, съобщава BBC.

58-годишната англичанка Ан Фиш отдавна изпълнява функциите на мениджър на нейния син Бенджи Фиш, който е по-известен с геймърския си прякор Benjyfishy.

Тя разказва, че започнала да играе Fortnite през февруари тази година, просто за да подобри познанията си за този вид електронни спортове.

Ан обаче бързо печели последователи в социалните мрежи с видеата, които публикува, като вече има договор с една от големите компании в сферата на e-спортовете Galaxy Racer.

"Никога не съм си представяла, че ще играя Fortnite или че ще "стриймвам" онлайн. Още по-малко, че ще сключа професионален договор. Всичко това обаче е много вълнуващо", казва Ан Фиш.

Тя излъчва на живо в платформата Twitch и вече има 430 000 последователи, а в You Tube абонатите ѝ са близо 170 000.

След сключването на договора с Galaxy Racer тя ще получава и месечно заплащане за съдържанието, което публикува.

Ан признава, че преди да се впусне в света на Fortnite опитът ѝ с видеоигрите се изчерпва с античното Nintendo 64 на по-големия ѝ син.

"В начолото изобщо не бях добра. Просто гледах да се "крия", за да не ме убиват другите играчи. Постепенно започнах да трупам умения и самочувствие. Разбира се, рефлексите ми вече не са като на по-младите играчи, затова се налага да използвам повече тактика и стратегия. Участвам в различни турнири, но засега не съм успявала да спечеля някаква реална награда. Имам да уча още много", казва още Ан.

Изпълнителният директор на Galaxy Racer Пол Рой казва, че компанията е решила да подпише професионален договор с нея, защото се представя добре и има сериозен опит в индустрията като мениджър на Benjyfishy.

Как да станем милионери от видеа в социалните мрежи?Иван Алберто е на път да се превърне в милионер само за няколко седмици, благодарение на това, че активно използва Snapchat

Самият Бенджи признава, че преди три години изобщо не си е представял, че майка му може да стане професионален геймър. "Ако тогава ми бяхте казали, че ще стане нещо такова, нямаше да повярвам", казва той.

17-годишният геймър е в Топ 10 на най-добрите играчи на Fortnite в света. Той разказва, че понякога дава съвети на майка си как да играе, но в повечето случаи я оставя да "се оправя сама" и да трупа опит.

Ан Фиш твърди, че мечтата ѝ е един ден да може да предизвика сина си на директен двубой.

"Ще е чудесно, ако мога да се състезавам с него на някой от големите турнири, на Световната купа или нещо такова, но имам да извървя цяла планина. Разликата в уменията между Бенджи и мен е толкова голяма, че едва ли някога ще мога да я преодолея. Но ще се опитам!", категорична е Ан.

Прякорът ѝ в играта е Mamabenjyfishy.