Ако отивате на почивка, има вероятност приготвянето на лека закуска за летището да е последното нещо, за което мислите.

Да се ​​уверите, че сте опаковали правилните дрехи, попълнили сте правилните формуляри за пътуване и сте се регистрирали за полета си обикновено са най-важните приоритети.

Но липсата на храна не е проблем, защото вариантите за хапване на летището стават все по-изискани, като някои аеропортове дори могат да се похвалят със заведения със звезда Мишлен.

Има обаче и няколко типа храни, които на всяка цена трябва да избягвате на летището - както заради ниската им хранителна стойност, така и заради потенциала им да ви разболеят по време на полета, предупреждава T+L.

Ето седем храни, които никога не бива да купувате на летището:

Салата

Салатата със зеленолистни зеленчуци може да ви звучи като идеалния здравословен избор, докато се размотавате из летището. Салатният бар обаче има вероятност да е огнище на микроби, включително такива, водещи до хранително отравяне.

Въпреки че зеленчуците са съществена част от здравословната диета, листните зеленчуци понякога са замърсени с вредни микроби. Измиването им не премахва всички, тъй като част от тях не само се придържат към повърхността на листата, но дори могат да влязат в тях.

Огромно кафе

Топло, успокояващо кафе може да е точно това, за което копнеете преди ранен сутрешен полет, но ви предлагаме да се откажете от него. Кафето може не само да опъне нервите ви, но и да ви вкара в тоалетната, което на борда на самолета може да е проблем.

Кофеиновите напитки имат лек диуретичен ефект, което означава, че могат да увеличат нуждата от уриниране. Освен това могат да причинят главоболие и безсъние при някои хора.

Солени храни

Солените храни, като пържени картофи и гевреци, със сигурност звучат вкусно, но дори и на земята това е рецепта за подуване на стомаха. Пробвайте да го съчетаете с условията във въздуха и ще получите рецепта за катастрофа.

Атмосферното налягане намалява на по-голяма надморска височина, което означава, че газовете, включително тези в корема ви, се разширяват, оказвайки по-голям натиск върху стените на червата с нарастването на надморската височина. Така че, ако можете, избягвайте тези солени лакомства и всичко друго, което би ви накарало да се подуете.

Кисели млека с високо съдържание на захар

Ако бързате и имате нужда от хапване на крак, тези малки кисели млека може да изглеждат като правилния избор. Но внимавайте, защото в тях могат да се крият тонове захар, което не е идеалният вариант преди полет.

Вместо да товарите работата на червата си, потърсете опции, които осигуряват повече протеини, диетични фибри и/или здравословни мазнини, като обикновено кисело мляко, ядки (които не са печени в добавени растителни масла), нарязани зеленчуци или протеинови барчета без изкуствени подсладители или добавени захари.

Коктейли

Изпиването на бира, чаша вино или коктейл на летището преди полет е ритуал за много пътници, които искат да започнат ваканцията си със стил. Но може би е добре да го отложите, тъй като ефектите във въздуха могат да бъдат катастрофални.

По време на полет барометричното налягане в кабината на самолета е по-ниско, отколкото на повечето места на Земята. Можете да го сравните с височина в планините между 1800 и 2200 метра. Това намалява способността на тялото да абсорбира кислород и може да предизвика замаяност. Нарича се хипоксия.

Най-общо казано, това не е проблем, но усещането може да бъде подобно на преживяването след пиене на алкохол. Ако пиете преди или по време на полет, тази замаяност може да настъпи още по-бързо.

Най-грубите неща, които можете да направите в самолетНе създавайте напрежение в и без това тясното пространство

Месни деликатеси

Спомняте ли си, че салатите могат да доведат до хранително отравяне? Е, имаме лоши новини и за любителите на деликатесни сандвичи. Пакетираните меса също могат да съдържат вредни бактерии, особено ако са престояли известно време. Избягвайте да ядете хот-дози, ферментирали или сухи колбаси, освен ако не са преминали през термична обработка.

Суши

Най-добре е да избягвате „сурова или недостатъчно обработена риба, миди или храна, съдържаща сурови или недостатъчно обработени морски дарове, като сашими, суши и севиче. Сушито е още по-вредно преди полет, ако го удавите в соев сос, който съдържа почти 40% от дневната ви доза сол.