Частният университет Бентли в американския щат Масачузетс ще позволи на студентите да плащат таксите за обучението си в криптовалути, съобщава електронното издание Live Bitcoin News.

"Университетът Bentley е начело в подготовката на бизнес лидери с умения и знания, чрез които успяват да се реализират в променящата се световна икономика. Горди сме, че възприемаме тази технология, която скоро ще преобрази глобалния бизнес пейзаж", коментира президентът на университета Е. ЛаБрент Крит.

Биткойнът и много от останалите криптовалути придобиха спекулативен статус през последните години, много от тях първоначално са били проектирани да служат като инструменти за разплащане. Те бяха създадени, за да изтласкат чековете, кредитните карти и конвенционалните валути, но това е продължителен процес, като се има предвид волатилността, която продължава да ги дърпа надолу.

Движението на цената на биткойна е трудно за прогнозиране, поради което много търговци и компании не са склонни да приемат крипто разплащанията.

Защо сривът на криптовалутата Luna удари целия пазар?Пазарът на криптовалути не е сред най-спокойните места на света в момента

Точно по тази причина ходове, като този на основания през 1917 година университет Бентли, са толкова важни, пише изданието.

Алекс Ким е един от многото студенти на висшето училище. Той твърди, че е един от крипто "пионерите", като за първи път инвестира биткойн, още докато е в гимназията. Когато постъпва в университета, той създава Bentley Blockchain Association, която след това се разширява и днес включва повече от 250 студенти.

"Студентите имат реален интерес да научат повече за блокчейн, децентрализираните финанси и инвестициите в криптовалута. Тези технологии оказват влияние върху индустриите, в които ще работят", коментира Ким.