Двама служители на Сикрет сървис са били върнати в САЩ след като са участвали в "спречкване" в Южна Корея South Korea.

Двамата агенти, които са били част от екипа в Южна Корея преди посещението на президента Джо Байдън в страната, обикаляли заведенията в Сеул в четвъртък вечерта.

Единият от тях влязъл във физическа разпра с местен таксиметров шофьор.

Никой не е бил арестуван, но полицията в Сеул е разследвала инцидента.

Агенцията " е запозната с инцидент с двама служители, които не са били на смяна и който може да представлява потенциално нарушение на политиката й", заяви Антъни Гулиелми, говорител на Сикрет Сървис, цитиран от BBC.

Лекторите на Шумът на парите 2022: Денис ГорбуновКак се промениха предпочитанията на потребителите през последните години?Започна ли изкуственият интелект да пазарува вместо нас?

Двамата служите са излезели в административен отпуск, а тяхното отсъствие няма да повлияе на посещението на Джо Байдън.

Визитата на президента в Сеул е първата част от четиридневно посещение в Азия на фона на нарастващите опасения относно дрънкането на оръжия в региона от страна на Китай и Северна Корея.

Източници на CBS News са потвърдили, че двамата агенти са били върнати вчера със самолет в САЩ, около част преди официалното пристигане на Байдън в южнокорейската столица.

Според CBS администрацията ще разследва дали те са били под влияние на алкохол по време на инцидента, а не самия инцидент.

Служителите са се връщали в хотел Grand Hyatt, когато се случил инцидента, a засега не е ясно как е започнало спречкването с таксиметровия шофьор.

В него са се включили местната полиция, охраната на хотела и двама други участници.

Полицията в Сеул е разследвала единият от двамата служител на Сикрет сървис и е разпитала останалите участници, но е решила да не арестува никого и да не повдига обвинения.