Американският президент е един от най-внимателно следените хора на планетата.

Именно поради това начинът, по който се облича, поведението му и аксесоарите, които използва, веднага правят впечатление и стават повод за дълги разговори.

Настоящият президент на САЩ Джо Байдън може да се похвали с това, че е съхранил стила си от пристигането в Белия дом. Той рядко се отклонява от навиците си.

Ръчните часовници са сред любимите му начини да внесе шик във визията си. През 2021 г. един от фаворитите му е не кой да е, а моделът Omega Seamaster 300M.

Точно този часовник беше видян на китката му по време на последните му ваканции, а също така на снимки в навечерието на Коледа в Белия дом, пише abc.es.

Omega Seamaster 300M е часовник от неръждаема стомана, който познаваме от последния филм за Джеймс Бонд “Смъртта може да почака” с Даниел Крейг.

Моделът е със 41 мм стоманен корпус, син безел и сапфирен кристал. Има резерв от около 44 часа и е устойчив на потапяне във вода на дълбочина до 300 метра.

Сегашната пазарна цена на Omega Seamaster 300M е около 5400 евро.

Във филма “Смъртта може да почака” Крейг е въоръжен със Seamaster Diver 300M Edition 007, направен от устойчив титан. Изборът на аксесоар е дело на Линди Хеминг, дизайнер на костюми и отличена с “Оскар” за това. Тя избира часовника на Агент 007 и през 1995 г. Тогава той отново е Omega.


Байдън определено има афинитет към аксесоарите на Джеймс Бонд.

Казваме това, тъй като Omega Seamaster 300M не е първият модел, който виждаме на ръката му - част от филмите за британския таен агент.

По време на заклеването си като президент Байдън носи Rolex Oyster Perpetual Datejust 41. Този часовник познаваме от участието на легендарния и незабравим Шон Конъри във филма “Д-р Но” от 1962 г.