Пътуването сам е сред преживяванията, които си заслужава да опитате, ако досега не сте го правили.

Със сигурност може да имате колебания. Те са оправдани, но могат да бъдат преодолени.

Да се отправите на път напълно сами е предизвикателство, което ще ви изкара от зоната на комфорт. То ще ви провокира да се преоткриете и да се насладите на пълноценни и щастливи мигове в собствената си компания.

Ако обмисляте да заминете сами, нека ви помогнем да вземете крайно решение с тези шест убедителни довода, че си струва.

Когато правите нещо сами, това ви дава повече свобода

Със сигурност няма да отречете, че когато пътувате с приятели, е необходимо да отделяте повече време в обсъждане на плановете къде да отидете, какво да правите и т.н.

Когато сте сами, отговорите на тези въпроси зависят само от вас. Можети да бъдете егоист в пълна степен. Няма нужда да се съобразявате с друг, освен със себе си. Можете да се събудите по което време искате, да закусите където поискате и да видите каквото вие пожелаете.

Ще излезете от зоната си на комфорт

Както вече казахме, ако досега не сте пътували сами, ще се наложи да излезете от зоната си на комфорт, пише travel.thewom.it.

Компанията създава усещане за безопасност. Сега обаче ще сте сами и ще трябва да със собствени усилия да окривате решения на възникнали проблеми.

Като резултат може да се убедите в своята смелост и сила. Неща, които в момента подценявате.

Джурасик лято: Ходи ли ви се до Полша? В един малък полски град се помещава един от най-големите Джурасик паркове на Стария континент


Ще следвате собственото си темпо

Когато се отправите на самостоятелно пътешествие, следвате собственото си темпо. Няма нужда да се съобразявате с други хора. Това намалява нивото на стреса.

Ще преодолеете срамежливостта си

Когато няма кой да поиска информация от рецепцията на хотела, остава да го направите вие. Забравете срамежливостта си и бъдете по-отворени към света.

Соло пътешествието ще ви помогне да подобрите комуникацията си с хората и да завържете нови познанства.



В един момент ще се сблъскате със самотата

Бъдете готови в един момент да останете насаме със себе си, обгърнати от самотата. Тя ще ви накара да осъзнаете колко красиво и вълнуващо е да пътуваш сам.

Ще разберете много за себе си

Възможността да се съобразявате само със своите потребности, да следвате темпото си, да намирате решения на възникнали препятствие, ще ви научи на ценни уроци за самите вас.

Макар да ви се струва, че няма какво да предложите на себе си, грешите. Ще се убедите в думите ни, ако се осмелите да тръгнете на път … напълно сами!