Бразилски университет планира научни изследвания от сферата на психологията, човешкото поведение и добавената реалност, които ще се провеждат в метавселената, съобщава електронното издание Coin Telegraph.

Учените от Университета в Сао Пауло ще се концентрират върху 3D моделирането, психологията и човешкото поведение, както и върху ефективността на устройствата за виртуална и добавена реалност.

Тези изследователски области ще бъдат оценени в контекста на метавселената, за да се разбере как новият виртуален свят влияе върху взаимодействията между потребителите.

Професор Маркос Симплисио, който преподава във висшето учебно заведение, подчертава, че това е първият случай, в който Университета в Сао Пауло получава незаменяеми токени (NFT) чрез партньорство. Става въпрос за парче "земя" в метавселената на Съединените щати на Марс, която се изгражда в сътрудничество с други университети.

Първоначално партньорството ще включва сътрудничество с изследователи по вече съществуващо споразумение, наречено Инициатива за университетско изследване на блокчейн (UBRI), което се спонсорира от платформата на Ripple.

Лекторите на Шумът на парите 2022: Денис ГорбуновКак се промениха предпочитанията на потребителите през последните години?Започна ли изкуственият интелект да пазарува вместо нас?

Възможностите на метавселената бяха обсъдени и на годишната среща на Световния икономически форум, която приключи миналата седмица. Сред темите за дискусия беше и ролята на технологиите на метавселената за подобряване на образователния процес.