Знаете, че тази коалиция беше сформирана трудно от партии, които са много различни по своята същнност - и като разбиране за икономика, и като разбиране за социална политика, и, ако щете, за разбиране за начина, по който България може да излезе по-силна на международната дипломатическа сцена.

Но имаше едно основно разбиране в основата на формиране на коалицията - че ще се сложи край на кражбите и че парите на българите ще бъдат разходвани прозрачно, целесъобразно и законосъобразно. Това заяви министърът на финансите и вицепремиер по еврофондовете Асен Василев по повод оттеглянето на партията Има такъв народ от управляващата коалиция.

"Много пъти са ме питали къде е червената линия на Продължаваме промяната. И ние многократно сме заявявали, че нашата червена линия е да не допуснем кражби", заяви Василев.

"В коалицията може да има различия как е най-добре да се подпомогнат българските гарждани и как да се изразходва държавният ресурс. Но не можем да допуснем различия по това, че не трябва да се допускат кражби и трябва да се упражнява ефективен контрол върху всеки лев държавна пара", каза още Асен Василев.