26 инвестиционни посредници и банки са потвърдили до момента участието си в осмото издание на инициативата на Българска фондова борса и Централен депозитар „Ден за акции“ на 15 юни.

Големият брой партньори на инициативата дава широк достъп на физическите лица до капиталовия пазар и ги улеснява да търгуват с акции без такси и комисионни на този ден.

Инициативата има за цел да подобри инвестиционната култура и увеличи знанието за капиталовите инструменти като форма на инвестиция в страната ни.

Списъкът на инвестиционните посредници и банки, които се включват в „Деня за акции“ можете да намерите на специалната интернет страница на БФБ.

IPO-то на Webit Investment Network (WIN) мина с огромен успехКомпанията, специално създадена с цел придобиване на собственост (дялове) от финалистите в състезанието за растящи фирми Founders Games, набра максималните близо 6 милиона лева

По време на инициативата всички индивидуални инвеститори (физически лица) ще могат да закупят или продадат акции от регулирания пазар на БФБ, включително и пазар beam - без такси и комисиони към борсата, Централен депозитар и участващ в инициативата инвестиционен посредник или банка.

Специалната възможност ще важи при до 15 изпълнени на 15 юни поръчки на физическо лице с обем не повече от 2 000 лв. на единична изпълнена поръчка.

Всички инвестиционни посредници, които партнират на БФБ и Централен депозитар в „Деня за акции“, няма да таксуват своите клиенти – физически лица, чиито сделки отговарят на посочените условия.

Повече информация за „Деня за акции“ може да бъде намерена тук.