Суперяхтата Zion, оценена на 600 милиона долара, е вдъхновена от черните дупки - „най-мистериозния, но красив феномен на Вселената“.

Дизайнерите постигат естетиката на „черната дупка“ чрез масивен стъклен купол за наблюдение в средата на корпуса, който предлага „180-градусова гледка“ към морето.

Индийското студио Bhusan Power Design стои зад кораба, който е с дължина 110 м и ширина 15.8 м.

Суперяхтата е пълна с „иновативни функции“, които съчетават „красота с функционалност“, според дизайнерите.

Освен купола, на основната палуба има инфинити басейн със стъклено дъно, свързан с трапезарията на основната палуба чрез „висящ мост“. Оттук можете да влезете в апартамента на собственика, който има „електрически задвижвани“ балкони отстрани.

На горната палуба ще намерите хеликоптерната площадка на суперяхтата, предназначена за пътници, които искат да слязат направо от въздуха в морето.

Той се намира до флайбриджа (управляваща станция), който обещава да предложи „най-висока видимост и маневреност при всякакви метеорологични условия“.

Асансьор се спуска до долната палуба, където има „плажен клуб“ с фитнес зала и „отворено градинско пространство“ на кърмата.

Според дизайнерите плажният клуб се превръща в разширено пространство за слънчеви бани чрез разгъваеми тераси.

Долната палуба предлага и голям гараж за джетове и други водни играчки, посочва Daily Mail.

Плаващ петзвезден хотел в Дубай ще предлага подвижни луксозни вили (снимки)Единствен по рода си петзвезден курорт, позициониран до плажа Джумейра в Дубай, ще отвори врати през 2023 г.

Като цяло суперяхтата може да побере 20 гости - в главния апартамент и 10 "луксозни" стаи, и над 20 члена на екипажа, обясняват дизайнерите.

Според Bhusan Power Design, корабът може да пътува със скорост от 18 възела и се задвижва от хибридно-електрическа система, която сдвоява двигатели, работещи с гориво, с електрически двигатели или батерии.

Дизайнерите казват, че изграждането на Zion ще отнеме четири или пет години, а в момента тя е само концепция.