Четирима германски туристи са глобени с 4200 евро за пикник на историческа забележителност във Венеция.

Групата купила храна и се разположила на малък площад близо до Кампо Закария, разказва Independent.

Четиримата летовници поставили столове и разстлали покривка върху каменна конструкция, която се оказа изоставен кладенец, датиращ от началото на 18 век.

След като местната полиция е уведомена, всеки член на компанията е глобен с 1050 евро.

„Те може да са мислили, че това е нормално поведение, но не можете да ядете върху 300-годишен кладенец във Венеция“, казва пред The ​​Times шефът на градската полиция Марко Агостини.

Броят на туристите във Венеция се е върнал до около 90 000-100 000 на ден, като полицията е възстановила местния „код за приличие“.

„Броят на посетителите се връща към нивата преди пандемията, но все още не сме виждали китайски и индийски туристи, които прекарват само няколко часа в града“, казва полицейският началник.

20 места в Европа, които трябва да посетите поне веднъж Пътят на боговете представлява красив панорамен маршрут с изглед към крайбрежието на Амалфи

Строгите правила на града забраняват скачане в каналите, хвърляне на отпадъци, носене на бански костюми, графити, хранене на гълъби, добавяне на катинари към мостовете и колоездене, както и публични пикници.

Миналия месец турист беше глобен с 400 евро за плуване в Гранд канал, докато през януари друг беше изгонен от Венеция за 48 часа, след като беше хванат да позира гол до кръста на военен мемориал.

Чехът беше заловен от полицията и глобен с 350 евро за антисоциално поведение, плюс още 100 евро глоба и двудневна забрана за влизане в града.

През 2018 г. кметът на Венеция Луиджи Бруняро предложи „забрана за сядане“, за да бъдат спрени посетителите да сядат в определени части на града, като глобата е между 50 и 500 евро.