Ако това лято имате щастието до стигнете до Венеция, не пропускайте възможността да се спасите от високите температури, като посетите едно от тези красиви кафенета с градина.

Скрити в удивителната архитектура на града, тези зелени оазиси са идеални за кратка почивка на по чаша кафе, лека закуска или венециански аперитив, съобщава Euronews.

Кафе в монументална оранжерия

Serra dei Giardini се намира съвсем близо до павилионите на Giardini della Biennale - една от основните локации на изложението.

Кафенето е създадено в елегантна и просторна оранжерия, изградена през 1894 г. специално за първото Международно изложение на изкуствата.

След сериозна реновация по инициатива на градската управа във Венеция, конструкцията от желязо и стъкло е превърната в обляно от светлина пространство за кафе и закуски.

Дизайнерското кафене на Венецианското биенале

Лекторите на Шумът на парите 2022: Мая ГеоргиеваМая Георгиева притежава над 20-годишен търговски и бизнес опит в сферата на телекомуникациите и управлението на B2B продажби за ритейл вериги както в България, така и в чужбина

Този стил е вдъхновен от артистичната форма, която се заражда през Първата световна война. Нарича се “razzle dazzle” или dazzle camouflage”. Геометрични форми в контрастиращи цветове създават ярки оптични мотиви.

Елегантно кафене близо до площад Сан Марко