„Мисля, че най-лошата част вероятно отмина. Станахме свидетели на доста рязък спад, заяви Чангпенг Жао, главен изпълнителен директор и основател на борсата за криптовалути Binance, по време конференцията Point Zero Forum в Цюрих.

Жао също така смята, че в близко бъдеще не предстоят нови големи спадове в цените на криптовалите, информира MarketWatch.

По отношение на борсите за криптовалути и крипто банките Жао е предупредил, че теста на времето ще издържат само бизнеси, който развиват дейност с идеята за устойчивост, а не за краткосрочни стимули.

“Ако се сдобиваш с потребители, само защото използваш стимули, за да привличаш потребители, това не е истински бизнес модел. В крайна сметка ще свършиш парите и ще фалираш,” казва Жао, цитиран от журналист на Coindesk в Twitter.

Основателят на криптоборсата Binance заяви, че отново е беденПричината за неговото изказване, което вероятно е шега, беше сривът на цената на криптовалутата Luna

Изказването на Жао по отношение на срива при криптовалутите би трябвало да подейства като спасителен сал за крипто биковете. Днес биткойнът се търгува на цена от над 21 000 долара.

Миналата седмица Binance спря тегленето на биткойни за няколко часа заради “блокирана трансакция”, както се изразиха тогава от компанията.

Крипто банката Celsius също спря тегленето на средства и трансфери по-рано през месеца “заради екстремни пазарни условия,” обявиха от компанията.