Има басейни. Има и басейни на покрива.

Независимо дали се отпускате на ръба му с коктейл в ръка или се наслаждавате на няколко плувни обиколки преди вечеря, има малко по-големи удоволствия от това да се насладите на невероятни гледки от припичащ се на слънце басейн на покрива без шума от улицата.

Този тип басейни са идеалният начин да съчетаете почивката в града с шанса да се отпуснете и да забравите ежедневието. А и винаги можете да пропуснете забележителностите и действието по-долу и да прекарате деня, лежейки с хубава книга и крака във водата, посочва Daily Mail.

Докато извисяващите се небостъргачи предлагат най-очевидното място за басейн на покрива, ME Barcelona прави нещата по различен начин. Невпечатляващато сграда води до едно от най-добрите места в Европа за плуване.

Този скъпоценен камък на осмия етаж е с изглед към площад Каталуния - върху така наречената "златна миля от дизайнерски бутици на града". Това е най-доброто място да наблюдавате как слънцето залязва, преди да слезете и опитате невероятните местни тапас.

Американските градове са в плен на високите сгради, което означава, че посетителите имат избор, когато става въпрос за басейни на покрива.

5 от най-забележителните хотели в Европа (снимки)Добре дошли в най-забележителните хотели в Европа - архитектурни скъпоценни камъни, счетени за достойни да бъдат включени в портфолиото

Докато изкачването до върха на Емпайър Стейт Билдинг е един добър начин да видите славния силует на Ню Йорк, потапянето в басейна на The William Vale е много по-приятно изживяване. Намира се в модерния квартал Уилямсбърг на Бруклин, с гледка към Ийст Ривър и силуета на Манхатън. Има също така шезлонги и кабини за почивка след плуване.

Макар че Рим има силует, доминиран от древна и класическа архитектура, това не означава, че не разполага с басейни на покрива. Тази част от Anantara Palazzo Naiadi гледа към покривите на древния Рим и е достатъчно голям както за плуване, така и за излежаване.

Няма да се изненадате, когато научите, че Дубай е рекордьор по басейни на покрива. Грандиозният Address Beach Resort е дом на най-високия инфинити басейн в света в сграда, на почти 295 метра на 77-ия етаж.

Размерите му също са внушителни: 91 метра дължина и 15 метра широк - почти двойно повече от басейн с олимпийски размери.

Сингапурският аванпост на групата луксозни хотели Shangri-La разполага с един от най-добрите басейни на покрива в Югоизточна Азия. JEN Singapore Orchardgateway, на оживената търговска улица Orchard Road, е дом на зашеметяващ 49-метров инфинити басейн, разположен на великолепна покривна палуба, пълна с бамбукови колиби и кабини, в които можете да си резервирате масаж.

Тъй като хотелът е точно извън центъра на града, гледките обхващат целия силует на този процъфтяващ мегаполис, включително емблематичния Марина Бей Сандс.

Ако искате да смесите почивка в града с престой край басейна, тогава посетете Банкок.

Най-големият аквапарк в Европа е сбъдната детска мечтаAquaticum Debrecen Strand отвори врати през 2020 г., но поради пандемията много малко туристи успяха да тестват пързалките, басейните и другите му атракциони

В 137 Pillars има два необикновени басейна на покрива, от които да избирате. Най-високият - на 30-ия етаж, е запазен за гостите на апартаментите, но инфинити басейнът на 27-ия етаж е отворен за всички посетители, като предлага изглед към тайландската столица от три страни.

От другата страна на Южна Америка, няколко басейна на покрива могат да съперничат на гледката от осмия етаж в хотел Fasano в Рио де Жанейро.

Разположен на плажа Ипанема, той носи усещането, че е част от Атлантическия океан, макар и без тълпите, намиращи се в близкия пясъчен залив.

Когато става въпрос за панорамни гледки, малко градове в света могат да се равняват на Кейптаун. А те са още по-добри от басейна, който се намира на върха на хотел The Silo - бивш силоз за зърно, който някога е бил най-високата сграда в Африка на юг от Сахара.