Слоновете и биволите не се притесняват от преминаване на граници и роуминг такси, така че защо трябва да го правите и вие?

Посещението на пет африкански държави за девет дни може да звучи като ужасно бързане, но не е и ако е по умело съставен маршрут, изграден около луксозен триседмичен круиз по невероятното езеро Кариба.

11-часов полет от Обединеното кралство до Йоханесбург отваря вратата към това приключение. В най-големия град в ЮАР ще се отправите на екскурзоводска обиколка на задължителните забележителности, като Музея на Апартейда, моста на Нелсън Мандела и други.

На следващата сутрин ви очаква двучасов полет до град Касане, разположен в североизточния ъгъл на Ботсвана, на брега на река Чобе, близо до единствената точка в света, където се срещат границите на четири държави. И именно от тук започва сериозното биене на печати в паспорта, според Daily Mail.

Вашата база за следващите няколко дни е усамотената Cascades Lodge, разполагаща с осем речни бунгала. Тя се намира на кратко пътуване с лодка с плоско дъно отвъд границата в Намибия - на остров, където се обединяват устията на реките Чобе и Замбези.

Следващата сутрин ви очаква ранен старт и моторна лодка, която ще ви върне от Намибия обратно в Ботсвана, за да посетите национален парк Чобе, където ще видите слонове, леопарди, лъвове и други диви животни.

20 преживявания, които не бива да изпускаме през живота си Да плувате в Дяволския басейн на ръба на водопадите Виктория или да погалите жираф на сафари в Кения

На следващия ден няма да минавате държавни граници, а ще се разхождате от село в село на остров Импалила, за да видите традиционни танци, занаяти и други. Следобед ви очакват риболов и ранен вечерен круиз, с помощта на който ще се промъкнете в Замбия, за да се озовете на малък остров с бял пясъчен плаж.

Осемместен самолет ще ви покаже отвисоко водопада Виктория, преди да видите огромната шир на езерото Кариба, разпънато на границата между Замбия и Зимбабве.

Всъщност, това е изкуствено създаден язовир с дължина от 220 км и около 40 км в широчина. Неговото водохранилище се нарежда сред най-големите изкуствени езера на Земята, като събира около 185 км3 вода.

Сафарито с автомобил 4x4 в националния парк Матусадона, на южния бряг на езерото, ще ви срещне с потомци на хилядите животни, спасени от издигащите се води на Кариба по време на строителството на язовира.

Големият финал идва с поредния полет до Виктория Фолс - града от страната на водопадите в Зимбабве. Нищо не е в състояние да ви подготви за силата и красотата на падащата вода.

Гледката към еднокилометровата водна завеса е невероятен край на едно изключително пътешествие през Южна Африка.