Филмовата кариера на Том Круз е разнообразна и атрактивна за всеки, който реши да се поинтересува от развитието му през годините.

Знае се, например, че Круз има колекция от коли на стойност около 2.4 млн. долара.

В нея присъстват класики, редки хиперавтомобили и практичните модели за ежедневни курсове.

През последните няколко десетилетия актьорът участва в култови комедии, драми и екшън филми. Обикновено, когато е забелязван на шофьорската седалка, е зад волана на нещо супер мощно, рядко и класическо. Именно такива модели ще ви представим днес.

1949 Buick Roadmaster от “Рейнман”

В заснемането на “Рейнман” са използвани два Buick Roadmaster от 1949 г. Том Круз не притежава нито един от тях, но е идал удоволствието да кара единия. Знаем още, че доскоро единият екземпляр е бил собственост на актьора Дъстин Хофман.

1970 Chevrolet Chevelle SS от “Джак Ричър”

Chevy Lumina от “Дни на грохот”

Ferrari 250 GTO от “Ванила скай”

Какви луксозни коли има в гаража си Кралят на клея? Сред возилата, които испанският тенисист си е купил през годините, откриваме няколко спортни модела от марки като Mercedes, Ferrari и Aston Martin

2010 Saleen S281 Ford Mustang

През годините се носеше слух, че Том Круз се е влюбил в кола, използвана на снимачната площадка и след това е купил една такава за себе си. Не такъв е случаят на Saleen S281 Ford Mustang. Всъщност, актьорът използва собствената си кола във филма.

1983 Porsche 928 от “Рискован бизнес”