Лятото е прекрасен период от годината, който мнозина чакат с нетърпение.

Трудно е обаче да седите в задушния офис часове наред, погълнати от задачи, когато навън е топло и благоуханно.

Ако има още няколко дни или седмици до планирания отпуск, следващите съвети ще ви помогнат да се мобилизирате и настройвате за всеки работен ден в летния пек.

Струва си да използвате всеки летен ден пълноценно и в работен план.

Търсете мотивация

Не поставяйте пред себе си твърде далечни цели. По-добре се настройте на резултати на няколко етапа. Измислете награда за себе си за всяко постижение. Например, за приключен отчет отидете на градски плаж.

Кой е най-подходящият за жегите алкохол?Всеки алкохол вреди, тъй като етанолът натоварва допълнително черния дроб и сърдечносъдовата система, но сухото бяло вино е най-малко вредно

Ако сте собственик на бизнес, лятото е златен момент. Много ваши конкуренти са се отдали на почивка. Използвайте времето за стабилна работа и още по-добри резултати. Може да помислите за нова ниша, да завържете ценни познанства и т.н., пише businessman.ru.

Планирайте от по-рано задачите

Този съвет е полезен, независимо кой сезон е навън. Най-актуален е обаче за лятото. Да се съсредоточите върху задачите си е трудно, когато много хора споделят своите ваканционни преживявания.

Отрано групирайте задачите по важност и следете изпълнението им. Щом са готови, зачерквайте ги от списъка. Психолози казват, че това много помага за самоорганизацията и повишава самооценката. Всяко зачеркване е нова малка победа за вас.

Не се отклонявайте от най-важното

Когато не се губите сред малките задачи, важните също се отмятат бързо. Ако имате приоритетен проект, започнете с него още от началото на деня. Така ще бъдете съпроводени от чувство на удовлетворение, няма да се уморите и да се подведете от желанието да се скатаете.

Създайте комфортна обстановка

През лятото е много важно да създадете обстановка на работа, която не ви натоварва. Добавете към интериора живи растения, раздвижете малко мебелите, приберете всичко, което ви дразни. Така ще се почувствате по-уверени. Дръжте в ред и вещите на бюрото. Често проветрявайте и се старайте да избягвате претоварване на тялото - редовно правете кратки разтягания за гърба, краката и ръцете.

Създайте лятно настроение

Ако правилно организирате работата си, всеки ден ще ви носи удовлетворение. Например, вземете със себе си пресни плодове и планирайте да ядете от тях при всяка завършена задача. Може да мислите и по-мащабно, предвкусвайки скорошната почивка.

Времето у нас през юли: От 13 до 39 градусаНай-ниските минимални температури у нас през юли ще се движат между 13 и 18 градуса, а най-високите максимални температури - между 34 и 39 градуса

Не се колебайте да сложите на бюрото свежи цветя. Ароматът им подобрява паметта и стимулира работата на мозъка.

Дръжте здравето под контрол

През лятото да бъдеш болен е непоносимо. Случва се горещината да ни приканва към успиване. В офиса пък е възможно да ви дебне схващане, ако климатикът работи постоянно. Старайте се да прекарвате достатъчно време навън и да се разхождате. Препоръчваме след края на работния ден да се отправите на лежерна разходка. Това е най-доброто средство срещу стрес.

Наслаждавайте се на лятото

Лятната отпуска не е единственото време, през което може да се чувствате щастливи. Добавете към мислите за нея и малки радости за всеки ден. Наслаждавайте се на лятната атмосфера. Прекарвайте дълги летни вечери в приятна компания. Опитайте непозната кухня. Излизайте от града, когато е възможно за мини отпуск.

Правее всичко, което обичате - препичайте се на слънце, къпете се, ходете на риболов, гледайте кино под открито небе и т.н.