Аквапарковете са жадувана дестинация през лятото.

Те са отлична алтернатива на почивката край морския бряг и градските басейни.

За да ви заредим с добро настроение и да ви дадем идея за следващото ви пътешествие, ще ви представим най-големия аквапарк в Европа - Aquaticum Debrecen Strand.

Той се намира в Унгария и откри сезона.Грандиозният парк е разположен в град Дебрецен и беше открит през 2020 г. COVID пандемията не му позволи да разгърне потенциала си, приемайки хиляди туристи от всички страни.Сега обаче ситуацията е коренно различна. Аквапаркът може да посрещне посетители до пълния си капацитет.Освен вълнуващи атракциони, много басейни и пързалки, Aquaticum Debrecen Strand предлага още интересни събития и услуги, пише traveler.es.Сред основните преимущества на аквапарка са неговите размери (5700 кв. м) и заобикалящата го зеленина. Той е и един от най-иновативните комплекси на Стария континент.

В Aquaticum Debrecen Strand има 15 басейна с обща площ 200 кв. м. Без съмнение една от най-интересните му атракции са 8-те пързалки, четири от които са гигантски.За търсещите повече адреналин, задължително тествайте платформата за скачане. Привлекателна зона е и 12-метровият басейн със стъклено дъно.

Уикендът ще бъде горещ. 60 идеи как да го прекарате Ако сред първите 30 предложения не откриете нещо забавно, имате още 30 за резерва

За любителите на спорта има изградени няколко игрища - за баскетбол, волейбол и футбол. Има още пинг понг маси, фитнес парк и текбол.На разположение имате още спа зони с лечебни води, мързелива река, слънчеви тераси, шезлонги, сенници и воден бар.На специална крайбрежна алея има изобилие от ресторанти и кафенета.