Лятото е период от годината, в който може да се отдадете на различни видове туризъм - семеен, културен, здравен, бизнес и т.н. Два от тях преобладават през този сезон - с фокус върху плажните дестинации и тези във вътрешността на страната.

В опит да разнообразят туристическия си опит и да научат повече за другите страни испанците проучиха въпроса - къде може да се развлекат на достъпна цена и далеч от плажовете и палещите лъчи на слънцето. И София се нареди сред най-желаните дестинации!

Тя, наред с Прага и Будапеща, предлага нощувка и храна за под 50 евро на ден, пише abc.es

Прага

Според European Best Destinations Прага е един от европейските градове с най-добро качество на живот. Градът ще ви впечатли с красивите си и обширни паркове. В Botanicka Zahrada може да видите голямо разнообразие от тропически растения.

София - една от столиците на брънча в ЕССофия е обявена за една от столиците на брънча в ЕС, като отзивите за ресторанти, сервиращи такъв тип менюта в българския столичен град, са 8.81 от 10 възможни

Храната в Прага също не е скъпа в сравнение с редица други европейски градове. Менютата варират между 6 и 10 евро. Бирата е на цена малко над 1 евро.

Будапеща

Най-евтините полети до Будапеща за испанците са през септември. Те са изчислили, че на ден им трябват около 40 евро. Нощувка за двама в хотел в центъра излиза 50 евро.

София