Илон Мъск е станал баща на близнаци през 2021 г., а майката се казва Шивон Зилис и заема ръководна длъжност в неговата невротехнологична компания Neuralink, показват нови съдебни документи.

Най-богатият човек в света официално вече има девет деца, в това число пет с първата си съпруга Джъстин Мъск и две с певицата Клер Баучър, по-известна като Граймс.

Съдебните документи, с които са се сдобили от Insider, показват, че Илон Мъск и Зилис сa подали заявление за промяната на имената на децата, така че “те да съдържат фамилните имена на баща им и майка им”.

Заявлението е подадено в Остин, Тексас, където са родени бебетата и е било одобрено от съдия. Смята се, че Зилис е родила децата през ноември 2021 г., седмици преди Мъск и Баучър да се сдобият с второто си дете чрез сурогатна майка.

36-годишната Зилис е родена в Канада и е изучавала икономика и философия в Йейлския университет, след което е работила в IBM и във фонда за рисков капитал Bloomberg Beta. Тя е считана за изгряваща звезда в света на изкуствения интелект и беше включена в класациите на Forbes „30 под 30“ и на LinkedIn 35 под 35.

Според профила й в LinkedIn, Зилис е директор, отговарящ за специалните проекти в Neuralink - невротехнологичната компания на Мъск, която работи по проекти, свързващи човешкия мозък с изкуствения интелект. Тя започва работа в компания през май 2017 г., пише The Guardian

Инвеститор в Dogecoin съди Илон Мъск, Tesla и SpaceX за 258 млрд. долараСпоред Кийт Джонсън, Мъск и неговите компании невярно са твърдели, че Dogecoin е легитимна инвестиция, а всъщност тя няма никаква стойност

През 2022 г. организации за защита на животните подадоха жалба до министерството на земеделието на САЩ заради тормоз над животни във връзка с използването на маймуни в експерименти на Neuralink. От компанията обявиха тези твърдения като “подвеждащи”.

Мъск оглавява няколко компании, сред които Neuralink, производителя на електромобили Tesla, космическата компания SpaceX и компанията за израждане на транспортни тунели Boring Company.

Той наскоро постигна споразумение за придобиването на Twitter срещу 44 млрд. долара, но финализирането на сделката се бави заради опасения относно броя на фалишивите профили в платформата. Според Insider, ако сделката бъде сключена, е възможно Зилис да оглави Twitter.

В миналото Мъск е говорил за увеличаване на раждаемостта, казвайки, че “цивилизацията ще се разпадне”, ако хората не раждат повече деца. “Аз давам своя принос, хаха,” написа той наскоро в Twitter по отношение на намаляващата раждаемост в САЩ.

През април една от неговите дъщери подаде заявление да смени името си и заяви, че не иска да бъде свързвана с биологичния си баща под никаква форма.