Туристически влогър засне приключението си по време на най-краткия - и технически най-скъп, търговски полет в света.

Той отнема само 1 минута и 14 секунди, припомня Daily Mail.

41-годишният Ноел Филипс заснема видеото, летейки между островите Папа Уестрей и Уестрей в шотландския архипелаг Оркни.

Полетът покрива разстояние от само 2.7 километра.

Цената му е само 17 паунда (около 20 евро), но съотношението цена-разстояние, сравнено с полет от Лондон до Дубай, например, би довело до цена от 34 000 паунда (40 000 евро).

Какво е да летиш с най-скъпия самолетен билет в света? (видео)Ако някога сте се чудели какво е да летите с най-скъпия самолетен билет в света, подгответе се да бъдете изумени

Кадрите показват как Ноел се качва на самолета Britten-Norman Islander в Папа Уестрей, като влогърът настройва таймер на телефона си, за да записва продължителността на пътуването.

„Едва се издигате от пистата, преди самолетът да завие към последния си подход към дестинацията“, казва той в клипа, добавяйки: „Това е един от най-скъпите полети. Всъщност, е по-скъп от първата класа на Emirates".

Секунди по-късно самолетът докосва земята в Уестрей, докато Ноел показва таймера си, записал общо време от 1 минута и 14 секунди.

На борда на полета могат да се качат до осем пътници, като той се изпълнява два пъти на ден с Loganair. Рекордното време за пътуване е само 53 секунди.

Алтернативата е 20-минутно пътуване с лодка през бурни води.

Местните власти планират изграждането на мост, който да свързва двата острова, но все още няма окончателно решение по въпроса.

Засега самолетът се използва редовно както от туристи, така и от местни жители.