Американската авиокомпания Delta Air Lines е предприела "находчив", според превозвача, подход за решаването на огромен проблем с багажа на пътници, които летят през изпитващото проблеми напоследък летище Хийтроу.

Други биха определили този ход като по-краен, но самолет на авиокомпанията летя от Лондон до Детройт натоварен с 1 000 изгубени чанти и куфари и нула пътници.

Недостиг на служители доведе до влошаване на качеството на услугите на Хитроу в последните седмици. Летищните власти реагираха на отменените полети и множеството оплаквания за изгубен багаж като информираха авиокомпаниите, че трябва да ограничат броя на заминаващите пътници на едно от най-натоварените летища в света до 100 000 на ден, информира CNN Business.

Така от Delta измислили начин да транспортират изгубения багаж от летището, въпреки че не могли да вземат повече пътници.

Авиационен шеф: Самолетните билети несъмнено ще поскъпватЦените на самолетните билети ще се повишават

"Екипите на Delta стигнаха до находчиво решение за транспортирането на забавен багаж, който е чекиран на летище Хийтроу на 11 юли след като редовен полет се наложи да бъде отменен заради ограниченията за броя на пътниците на летището," се казва в изявление на компанията. "Полет 9888 на Delta от летище Хийтроу до разпределителния център на компанията Детройт излетя с 1 000 чанти и куфара, след което багажът бе изпратен на нашите клиенти."

Delta и други щатски авиокомпании също имат проблем с недостига на служители през този летен сезон, което е довело до отмяната на близо 30 000 полета до, от или във вътрешността на САЩ, според FlightAware.