Работата от 8 до 17 отдавна е остаряло понятие. Все по-често се появяват неотложни задачи в извънработно време, които трябва да бъдат свършени мигновено.

Колкото и да се опитваме да оставим работните ангажименти извън дома си, "доработването" с няколко клика е новото нормално.

Ето няколко трика, които ще ви помогнат да разпределите равномерно времето в офиса и това в хоум офиса:

Създайте работно пространство

Изберете място, на което децата няма да имат правото да пипат документите, бележките и лаптопа ви. Разбира се, това невинаги е възможно, но трябва да определите границите, които не бива да се преминават.

Добре осветено, тихо и достатъчно удобно - това са критериите, на които работният ви кът трябва да отговаря. Много работещи вкъщи са категорични, че дори успяват да свършат повече от работата в офиса, тъй като никой не ги притеснява, не прекъсва работния процес и успяват да се концентрират по-добре.

15 минути внимание за семейството

Определете интервал, на който да отделяте 15 минути време за любимите си хора. Време за шегички и смях, за хубава чаша чай или просто за почивка на натоварените от компютъра очи. Важното е домашните да усещат, че те са приоритет и при добра организация няма да страда нито кариерата, нито семейството.

Хоум офисът остава и след пандемиятаРаботодатели ще продължават да търсят варианти за хибриден модел на работа
"Не" на работата посреднощ

Мозъкът ви трескаво препуска през проектите, които нямат време да изчакат сутринта. Ставате по пижама и се оказва, че неусетно сте посрещнали изгрева на слънцето с лаптоп в ръка. Наложете си самоконтрол - не повече от 2 работни нощи. Иначе бързо ще прегреете и ще се окажете без сили и енергия през деня.

Ограничете известията

Всяка минута получавате известие за качена снимка, коментар или история, която някой приятел е създал. Ограничете тези, които ви разсейват и губят ценното ви време, за да не се окаже работният ден безкраен.

Забавните картинки с мили котенца могат да почакат, докато изпратите таблицата с изчисленията. Същото важи и за излишния спам в пощата. Добре разпределеното време ще направи работата от дома продуктивна и смислена, а не досадно задължение.