Хотелите са готови да предлагат решения от дистанция. В стремежа си да оцелеят, голяма част вече предлагат стаи за хоум офиси.

В кризата все повече служители, които работят от вкъщи, предпочитат да изпълняват служебните си задължения далеч в планината или изолирани в спа курортите ни. Така съчетават полезното с приятното.

Част от хотелите в Хисаря, Велинград, Боровец и Банско са готови да преобразуват стаите си според изискванията на клиентите си за това как искат да изглежда работното помещение, посочва Нова телевизия.

„Тази услуга би била по-подходяща за IT специалисти, за хора, които имат възможност да работят от вкъщи. Това е приоритетът, който сме си поставили.

Имаме всичко необходимо -разполагаме с офис принтери, скенери, допълнително можем да подсилваме интернет сигнала при необходимост. Предоставяме подходящи условия за пълноценна работа от хотел, а не от вкъщи”, обясни управителят на спа хотел в Хисаря Георги Богданов.

Туроператорите обясняват, че основно от предложението се възползват компании, които са свили бизнеса си, намалили персонала си и търсят по-малко и евтино помещение като алтернатива.

„Това е много добра възможност за хора, които работят в големи офиси. Не навсякъде е възможно да се изолираме и може би в това отношение можем да съчетаем полезното с приятното”, смята управителят на туроператорска агенция Антония Чомполова.

Другата група, която има интерес да се възползва от опцията за наем на работно помещение в действащ хотел, са хора, чиито дом не е достатъчно голям за споделен със семейството хоум офис и онлайн училище с децата.

„Самите хотелиери предлагат в пакет освен изхранване и настаняване и всякакви удобства, които да са за хората, но и допълнителни екстри като масаж на гърба, ползване на спа център, специални процедури, които да бъдат в услуга на ползвателя”, добави Чомполова.

Хотел в Хисаря предлага 300 помещения за хоум офиси. Цената е на база нощувки.

„Цените, които сме поставили са за пет и седемдневен престой. Като за единична стая започват от 609 лева за пълен пансион, с включените процедури- за двойна стая 994 лева”, поясни Богданов.

Хотелиерите предлагат и специални отстъпки за собствениците на фирмите, които командироват свои служители да работят от хоум офисите.

За много тази ниша е спасителен вариант. Надеждата на собствениците е така да компенсират загубите, тъй като за втори път тази година попадат в локдаун.