Собственик на кола Tesla, раздразнен от постоянните проблеми с отключването й, прибягна до “ловко” решение.

Брандън Далали си импплантира чип в ръката, с помощта на който може да отключва своята Tesla. Постъпката му доби голяма популярност онлайн, след като той публикува видео, в което демонстрира работата на чипа.

Сега мъжът само доближава ръката си и това е достатъчно, за да получи достъп. Отпада необходимостта да носи смарт ключ или пък друго съвременно решение.

Просто използваш ръката си, казва Далали. Той обяснява в Twitter, че е имал многократно проблеми с отключването на колата, пише Money Control.

Далали има инплантиран в ръката чип Vivokey Apex, който използва NFC технология. С него не само отключва возилото.

Чипът може също да съхранява на данни, дава му контрол върху достъпа, представлява и защитен крипто портфейл, т.е. в бъдеще с него ще може да се осъществяват трансакции с кредитни карти. Това не е само ключ на Tesla, но тъй като имам такъв, го използвам и за това“, каза той.

Мъск предлага всеки да се чипира за по-добро бъдеще за човечествотоПрез април миналата година Илон Мъск се похвали с най-голямото постижение на компанията му Neuralink до този момент - успешен опит с маймуна с имплантиран в мозъка чип

Накрая Далали уточнява, че е част от тестова група от около 100 души, на които ще бъде имплантиран чип, преди да бъде пуснат за масова употреба.

Компанията-производител има собствен магазин за приложения и предлага инсталиране на безжични приложения в тялото си с помощта на чипове.