Дъг Хирш разполага с изненадващо прост метод за генериране на най-добрите си идеи. Веднъж седмично той сяда насаме някъде, за да събере мислите си. Остава така три до четири часа.

Хирш е съизпълнителен директор и основател на компанията за рецепти за лекарства GoodRx. Той вярва в метода си и споделя, че е едно от предизвикателствата е да намерите време, през което да се усамотите. Хирш заедно със съдружника си Тревър Бездек управляват над 700 служители. Компанията им е оценена на 2,43 млрд. долара.

Усамотяването помага на бизнесмена да успява, пише CNBC.

Помага ми да се затворя за известно време, за да поразмишлявам и да подходя по-творчески. Затова го правя всяка седмица, допълва Хирш.

Така прекарвам качествено времето със себе си. Правя крачка назад от всичко и в такива моменти ми идват най-добрите идеи, категоричен е той.

За Хирш това означава да поседне сам някъде, може и да напише нещо на ръка или да изрази мислите си на черна дъска. Тези няколко непрекъснати часа му дават възможност да генерира много от най-добрите си идеи.

Тя прекъсна висшето си образованиe, за да създаде успешна марка бельоПреди две години, докато много от връстниците й в Колумбийския университет били заети с избирането на специалности, учене за изпити и почасова работа, Ками Телес тихомълком градяла компания, която днес е оценявана на над 100 млн. долара

Обикновено това са идеи за нови продукти и функции, проучване на поведението на клиента, което постоянно се променя, размишляване върху действията на конкурентите и как компанията може да се справи по-добре.

Хирш не е единственият изпълнителен директор, който вярва в потенциала на усамотяването за няколко часа.

Бившият изпълнителен директор на AOL Тим Армстронг кара своите ръководители да посвещават четири часа всяка седмица на мислене.

Главният изпълнителен директор на LinkedIn Джеф Уайнър планира около 90 минути дневно „буферно време“, за да мисли.

Милиардерът, съосновател на Microsoft Бил Гейтс има „седмици на мислене“ два пъти годишно. Той отпътува занякъде сам, за да размишлява. Едно от тези пътувания довежда до създаването на Internet Explorer през 1995 г.

Не е нужно да сте главен изпълнителен директор, за да пробвате метода на Хирш и да извлечете ползи от него.

Заделеното времето за себе си може да е полезно за обмисляне на кариерните ви цели, на всички възможни решения на проблем, пред който сте изправени, или генериране на нови идеи, които можете да предложите на шефа си.

Осем неща, които интервюиращият иска да види в CV-то виОколо 93% от работодателите казват, че меките умения играят ключова роля при вземането на решение кого да наемат

Не сте сигурни откъде да започнете? Следвайте стъпките на Хирш и планирайте време за размисъл в календара си.

Независимо дали избирате няколко минути всеки ден или повече време, но веднъж седмично, този ритуал ще ви помогне.

В статия от Harvard Business Review от 2017 г. получаваме добър съвет. Тя ни дава списък от въпроси, върху които да съсредоточим мислите си.

Добрите идеи не идват просто така. Важно е да очертаете пътя, по който ще тръгнат мислите ви.

Ако искате да се замислите задълбочено върху кариерата си, може да си зададете въпроси като: Къде искам да бъда след пет години? Колко се развивам в настоящата си работа? Кои са областите от работата ми, в които все още мога да се подобря?

Хирш има още един съвет за всеки, който иска да започне да мисли задълбочено: Напълно се отдайте на това.

Изпълнителният директор подчертава, че трябва да проявите постоянство и решителност. Ако сте планирали време, което да прекарате насаме в размишления, когато то дойде, използвайте го.

Изисква се дисциплина, казва Хирш.