Слуховете за iPhone 14 стават все повече с наближаването на премиерата му. Очаква се тя да се състои на 7 септември. Четири от възможните функции привличат най-голямо внимание.

Сателитна връзка

Според информация на Bloomberg, Apple работи върху поддръжката на сателитна връзка в iPhone 14. Тя ще се използва в спешни ситуации и ще позволява на потребителите да изпращат SOS съобщения, ако са в опасност или нямат достъп до мобилна мрежа.

Тим Фарар, консултант по сателитни комуникации за компанията Telecom, подкрепи твърдението. По думите му, Apple ще обяви партньорство с Globalstar - американска комуникационна компания, която предоставя мобилни сателитни услуги като глас и данни чрез своята сателитна мрежа.

Охлаждаща система

Анализаторът на продуктите на Apple Минг-Чи Куо смята, че новите айфони ще предложат система за охлаждане с парна камера за по-добро управление на нагряването.

Концепцията за система с парни камери не е нова и от известно време е част от много устройства с Android от висок клас. За Apple това ще бъде първото по рода си.

Apple потвърди, че ще представи новите си продукти на 7 септемвриНа събитието се очаква да бъдат представени редица продукти, сред които и новите модели iPhone

По-голямо хранилище

С iPhone 13 Apple започна да предлага на своите клиенти 1TB хранилище. За iPhone 14 се очаква версия с 2 TB.

Поддръжка на стандарт WiFi 6E

WiFi 6E е най-новият стандарт за безжична връзка(WiFi). Той предлага по-високи мрежови скорости и поддръжка за работа с още повече устройства в една мрежа. Въпреки че вече няколко телефона с Android поддържат новия стандарт за свързване, Apple не го включи в iPhone 13.

На този етап нито една от тези функции не е потвърдена от Apple и може изобщо да не влезе в крайния продукт. Остава съвсем малко време, за да разберем какво ще ни предложи компанията.