Twitter обяви, че скоро ще пусне една от най-дългоочакваните функции в платформата си - опцията за редактиране на туитове.

Функцията за редакция е в процес на вътрешни тестове, но първо ще бъде въведена за абонатите на платената услуга Twitter Blue по-късно този месец.

В момента Twitter Blue струва 4.99 долара на месец.

Ако има достатъчно силно търсене, то ще помогне на Twitter да генерира нови приходи чрез своята абонаментна услуга, която в момента предлага статии без реклами, персонализирани икони на приложения, теми, папки с отметки и други бонуси.

Опцията за редактиране на туит ще позволи на потребителите да коригират текст и да добавят етикети към публикациите си в рамките на 30 минути след първоначалното им публикуване, според съобщението на компанията.

Ръст в кражбите на автомобили Kia в САЩ заради Tik Tok предизвикателствоНякои модели на Kia и Hyundai могат да бъдат стартирани само с USB кабел

Редактираният туит ще има етикет, икона и клеймо за време, показващи, че е бил променен. Потребителите ще имат възможност да видят хронологията на редакциите на туита, както и предишните му версии.

Компанията каза, че ограничението във времето и историята на версиите ще създадат публичен архив на публикациите и ще защитят тяхната цялост и автентичност.