През септември мнозина вече са се завърнали по домовете си, доволни от лятната си ваканция. Ако сте от онези, които имат още апетит за пътешествия, октомври е предразполагащ с две преимущества - по-ниски цени и по-малко тълпи.

Исландия и Северното сияние

Октомври е перфектното време за посещение на острова. Тогава там има по-малко хора и не е прекалено студено. Освен това имате големи шансове да се насладите на Северното сияние - една от безспорните атракции на Исландия.

В Мюнхен за Октоберфест

От 17 септември до 3 октомври в Мюнхен ще се проведе един от най-популярните бирени фестивали в света. Той е достатъчно убедителна причина да не прибирате куфарите.

Преживяване за цял живот е да се докоснете от първо лице до баварските традиции и да усетите фантастичната атмосфера по време на празника. Входът за Октоберфест е безплатен.

За Хелоуин отиваме в Ирландия

Сурови пейзажи, безкрайни зелени ливади и интересни народни легенди - Ирландия има какво да ви предложи за есента и може да се отправите към нея още този октомври!

Казват, че ирландците празнуват Хелоуин вече над 2000 години. Представете си какво е да видите с очите си как оживява тази келтска традиция, пише 20 minutos.

Обиколка на малките френски градове

За жадуващите спокойствие и прохладен климат, препоръчваме френската крайбрежна зона. Там ви очакват едно след друго очарователни малки градове. Те привличат с ниски цени и отсъствие на тълпи. На прага на зимния сезон ще се радвате на хубаво време за разходки.

Готови ли сте за Танжер?

Най-космополитният марокански град е идеален за бягство през октомври, ако искате още лято. Може да посветите почивката си на излежаване на плажа или да съставите план с интересни исторически и културни обекти, които да посетите. Поразпитайте за легендарните кафенета, едно време в тях са прекарвали дълги часове хора като Труман Капоти и Тенеси Уилямс.

Топ дестинации в Африка за пътешественициМароко, Кения или Египет - магнетизмът е навсякъде

До Малта за още хубаво време и спокойствие

През октомври островът показва едно от специалните си лица. Времето е все така хубаво, но не толкова горещо, колкото през юли и август. Туристите във Валета не са много и с удоволствие може да видите столицата с истинската й атмосфера.

Малта си заслужава да бъде посетена и заради местната храна. Красотата на природните й забележителности ще ви плени. Доказателство за това може да откриете във факта, че в страната е използвана като декор за стотици филми и сериали.

Египет се разглежда през октомври

Ако досега не сте били в Египет, но искате да се запознаете с наследството на Древен Египет, то отидете там през октомври. Температурите са предразполагащи към разходки на открито. Това, което ще видите, многократно ще надхвърли очакванията ви.