Walt Disney Company търси своето място в крипто пространството и е на път да го разшири. За това говори нова обява за работа, публикувана на сайта на компанията, пише Coin Telegraph.

Позицията е за “опитен корпоративен адвокат”. Идеалният кандидат ще бъде главен съветник по въпроси като корпоративни трансакции, нововъзникващи технологии и NFT. Той ще работи по трансакции, включващи NFT, Metaverse, блокчейн и децентрализирано финансиране (DeFi).

Disney има нужда от специалист, който ще дава правни съвети и ще оказва поддръжка на пълния жизнен цикъл на продукта за глобални NFT продукти. Той ще трябва да се погрижи, че всички действащи закони и разпоредби на територията на САЩ и в международен план се спазват.

Walt Disney Company бавно се позиционира в крипто пространството, блокчейн и метавселената и новата работна позиция разкрива намеренията й да разшири полето на изява. За това говорят и думите на главния й изпълнителен директор Боб Чапек. През ноември 2021 г., по време на разговор, посветен на приходите на компанията за четвъртото тримесечие, той сподели, че Disney се подготвя да смеси физически и цифрови активи в метавселената. Седмици по-късно компанията подаде патент за „симулатор на виртуален свят“, с други думи - тематичен парк в метавселената.

Предложение от Disney: Обиколка на 12 парка с частен самолет за $110 000Не можете да решите кой тематичен парк на Disney да посетите следващото лято?

От заявката за патента става ясно, че тематичният парк ще бъде достъпен за посетители, които ще използват мобилни телефони за генериране и проектиране на персонализирани 3D ефекти върху близки физически пространства, като стени и други обекти.

При анонса на патента не бе дадена информация за неговото приложение. Обновеният списък с работни позиции обаче сочи, че има развитие по проекта.

По-рано тази година компанията насочи вниманието си към разширената реалност (AR), NFT и изкуствения интелект (AI) в своята програма за ускоряване на Disney за 2022 г. Тя която избра шест компании на „етап на растеж“, които да се възползват от нейната платформа за бизнес развитие.