Ралито на американския пазар продължи и вчера след покачване на основните индекси с над 3%. Заедно с представянето в понеделник това беше най-голямото двудневно покачване от 20 април.

Катализатор бяха по-слабите данни за заетостта в икономиката, както и решението на Централната банка на Австралия да забави темпа на покачване на лихвите. Пазарът на акции отрази надеждите, че по-сериозен завой в политиката на ФЕД е възможен.

По време на азиатската сесия основните индекси S&P500 и Nasdaq върнаха около 0.5% от спечеленото.

Котировките на петрола останаха без сериозни промени по време на азиатската сесия. Търговията беше около нива от 91,80 и 85,40 долара, съответно за сорт Брент и Суров петрол.

На азиатските пазари на акции изпъква представянето на индекса Ханг Сенг, който се покачи с 6%. Това обаче беше по-скоро наваксване след отварянето на пазарите след празниците на Златната седмица в Хонг Конг. Основните индекси в Япония останаха без значителни промени.

Златото консолидира около нива от 1730 долара за унция. Лекото забавяне на покачването на лихвите в САЩ, както и на долара доведоха до покачването на ценният метал през последната седмица.

Пазарът на облигации в САЩ показва успокояване и лихвите се установиха на нива от 4,09% и 3,63%, съответно при 2-годишните и 20-годишните облигации.

При покачването на пазара на акции и леко намаляващите лихви, индексът на Долара се стабилизира около 110,40 в азиатската сесия.