Напълно преработен iPad и обновен iPad Pro ще пусне на пазара в края на октомври американската компания Apple. Новите таблети са само част от цялата гама, която ще се отличава с нова визия и мощност. Те ще продължат да бъде ценен асистент на всеки, който се занимава със създаване на видеоклипове, училищни проекти или пък е почитател на видео игрите с тежка графика, пише The National News.

Във вторник компанията анонсира и пускането на пазара на по-евтина версия на Apple TV, която поддържа 4K видео.

Добре планираният времево анонс дава преднина на Apple на прага на натоварения празничен сезон в САЩ, който тази година стартира по-рано.

Новият iPad ще бъде пуснат в продажба на 26 октомври със стартова цена 449 долара. iPad Pro излиза същия ден и ще се предлага за минимум 799 долара.

Има няколко неща, които е важно да знаете за новата серия устройства на Apple. В новия iPad например отсъства бутона Hone в края на екрана. Предната камера вече е позиционирана, така че потребителите, които записват видеоклипове, винаги ще гледат директно към нея. Айпадът също така разполага с 12-мегапикселова задна камера и 4K видео. Диагоналът на дисплея му е 10,9 инча. На мястото на Lightning порта има USBC порт.

Apple предлага и нова Magic Keyboard, специално създадена за новия iPad, който ще се предлага в две конфигурации - с 64 или 256 GB хранилище. Устройството ще бъде достъпно в няколко цвята - синьо, розово, жълто и сребристо.

Някой плати над 39 000 долара за недокоснат 15-годишен айфонТази цена надхвърля над 50 пъти първоначалната му

Новият iPad Pro ще привлече вниманието на професионалистите с чип M2, който е добре познат от Apple Macbook. Според уверения на компанията, най-новият модел iPad е с до 15% от предходното поколение. Той предлага усъвършенствана технология с Apple Pencil, която ще позволи на потребителите да скицират с по-голяма прецизност. Компанията подчерта, че iPad Pro поддържа и най-бързите Wi-Fi връзки.

На пазара iPad Pro ще се предлага в два размера: 11 инча и 12,9 инча.

Дългоочаквано обновление получи и друг продукт на марката - Apple 4K TV. Той вече е базиран на чип A15 Bionic. Телевизорът ще се предлага в два модела - с Wi-Fi и 64 GB хранилище и с Wi-Fi Ethernet с двойно по-голямо хранилище и опция за кабелен интернет.

За по-ясна картина се поддържа HDR10+. Цената на Apple TV 4K започва от 129 долара, като поръчките вече са в ход. Той ще бъде пуснат на пазара на 4 ноември.