В своята кариера Даниъл Крейг стоически и стилно се бори с терористични организации, разрешава сложни убийства и дори се изправя срещу чуждоземни същества в „Каубои и извънземни“.

Въпреки че е едно от най-разпознаваемите лица на екшън жанра, в последната изява на Крейг – късометражен филм за водка Belvedere – няма и следа от този образ.

Рекламното видео, режисирано от Тайка Уайтити, започва с мистериозна сцена, напомняща филм за Джеймс Бонд.

В много бърз преход обаче Крейг сменя смокинга с черно кожено яке и ни пренася на съвсем нова фриволна сцена. В луксозен парижки хотел актьорът танцува на фона на музика от песен на Рита Ора и британския рапър Giggs.

Във финала на филма проблясва изразът „Най-накрая“, който вероятно се отнася до първата глътка Belvedere на Крейг, на която той е нямал търпение да се наслади.

Последните кадри показват Уаитити на режисьорския стол, който съветва Крейг да бъде себе си – намигване към целта на марката за автентичност.

Освен филма, кампанията на Belvedere с Крейг включва и билборд на Таймс Скуеър – първи за марката.

„Развълнувани сме да представим Даниъл Крейг като новото лице на водка Belvedere“, съобщават от компанията. „Тази кампанията поставя началото на нова ера за бранда, в която насърчаваме себеизразяването и автентичния стил.“ Въпреки че с тези послания работят много марки от много време, ролята на Крейг в тази комуникация в случая е право в целта.