Въпреки че времето навън все още напомня късна есен, а не зима, календарът все по-често ни напомня, че коледните празници се задават зад ъгъла. А с какво се свързват те освен с уютни моменти в домашна обстановка, отрупани маси и добро настроение? Разбира се, с подаръци.

За да улесни избора на потребителите, New York Magazine прави своеобразна класация на най-добрите технологични подаръци за 2022 г.

Смартфони

Apple, Samsung и Google са сред водещите производители на смартфони, които тази година пуснаха нови флагмански модели с всевъзможни екстри. Apple добави нов размер на екрана към стандартната линия на iPhone 14 с iPhone 14 Plus (въпреки че ако планирате да подарите на някого iPhone, действайте бързо, тъй като наличността е ограничена), Samsung представи актуализирани версии на Galaxy Z Flip и Fold , а новите Pixel устройства на Google трябва да дебютират малко по-късно тази година.

Доставчици като Xiaomi също предлагат много възможности в различните класове.

Таблети

Понякога по-големият екран прави разликата. Най-добрите таблети на пазаа лесно могат да бъдат използвани както за гледане на филми или четене на електронни книги, така и като функционионална работна станция, за което е нужно само подходяща клавиатура или стилус.

Тази година компании като Apple, Samsung, Microsoft и Amazon пуснаха различни модели таблети, които работят и като лаптопи, предлагащи разнообразие от форми и функции.

Лаптопи

Когато стане дума за технологични подаръци, лаптопите никога не губят актуалност. И тук Apple и Google са сред водещите производители, макар линията Chromebook да не е толкова популярна в България.

На пазара има и много гейминг модели на различни производители, които също се очаква да попаднат в челото на списъка с най-желани подаръци на много хора.

Сред най-добрите се нареждат Apple MacBook Air с чип M2 и HP Spectre x360.

От България до Словакия: 6-те най-изгодни ски курорта Европейците се борят да оцелеят в условия на висока инфлация, но надали много от тях ще се откажат от традиционната зимна ваканция

Слушалки

Дори някой много да си обича старите слушалки, няма как да не се зарадва, ако му подарите нови. Особено ако те значително подобряват качеството на звука.

Компании като Google, Apple, Samsung и др. тази година представиха различни нови модели, но, разбира се, някои от тях изпъкват на общия фон. Apple AirPods Pro (2nd Generation), Google Pixel Buds Pro и Sony WH-1000XM4 Wireless Headphones са едни от тях.

Умни часовници

От проследяване на фитнес постиженията до най-прости уведомления, смарт часовниците ни предлагат възможност както да следим дигиталния си живот без да се взираме постоянно в телефоните си, така и да следим здравното си състояние.

Тази година Apple пусна актуализиран модел на стандартния Apple Watch, както и нова версия с повишена устойчивост. В същото време Samsung актуализира линията на Galaxy Watch с няколко нови елемента, а Google най-накрая направи свой собствен представител в категорията с Pixel Watch.

Множество китайски производители също предлагат значително по-евтини модели.

Това са едва част от възможностите да зарадвате хората, които обичате, с високотехнологичен подарък. Кои са останалите? Идеите за техно подаръци продължават до 90-ата минута преди Коледа.